Kytkinremontti - purku

Talven aikana on mukavampi tehdä siistejä sisähommia lämpimässä konehuoneessa. Ryhdyimme vihdoin huoltamaan merivaihdetta, jonka ongelmana on ollut eteenpäin vievän kytkimen laahaaminen, kun vaihde on vapaalla. Kun koneen käynnistää, vapaa vaihde toimii kuten pitääkin, eli potkuriakseli ei pyöri. Kun vaihteen käyttää kerrankin eteenpäin-asennossa, potkuriakseli jatkaa hidasta pyörimistä vaihteen ollessa vapaalla. Nopeutta on kuitenkin sen verran, että tyynellä kelillä se tuottaa alukselle reilun yhden solmun nopeuden. Tämä ei varsinaisesti helpota esim. satamamanöövereita.

Vaihde on Masson RSD200 vuodelta 1976, jossa voimansiirtoa kytkevät kaksi vierekkäistä monilevykytkintä. Näitä ohjataan hydraulisesti ja kumpikin hoitaa voimansiirron kytkemisen potkuriakselia eri suuntaan pyörittäville hammaspyörille. Hydrauliikkajärjestelmä on erillään Vegan muista hydraulijärjestelmistä ja sen öljy jäähtyy kiertämällä Bowman EC-sarjan jäähdyttimen kautta, jota taas viilennetään pääkoneen kanssa jaetulla merivesikierrolla. Vaihteisto on suunniteltu siten, että styyrpuurin puoleinen kytkin on eteenpäin-vaihde (suunta sama kuin moottorin pyörimissuunta) ja vastaavasti paapuurin puoleinen on taaksepäin-vaihde, mutta koska moottori pyörii (edestä eli vauhtipyörältä tarkasteltuna) myötäpäivään ja potkurimme on oikeakätinen (eli perästä katsottuna potkurin pyöriessä myötäpäivään, alus kulkee eteenpäin), kuljemme näinollen eteenpäin peruutusvaihteella. Vaihde on kuitenkin suunniteltu niin, että se toimii kumpaankin suuntaan yhtä lailla.

Purkaminen aloitettiin irroittamalla hydrauliletkut ja -putket sekä irroittamalla hydraulijärjestelmän komponentit, jotka erottuvat artikkelin ensimmäisestä kuvasta valkoisine pintaväreineen. Letkut korvataan uusilla ja osa lommoisista putkista korvataan myös uusilla letkuilla. Ylläolevassa kuvassa näkyy vielä paikallaan olevat voitelujärjestelmän putket ja niiden välissä keskellä ylhäällä hydraulipumpun jalka. Molemmin puolin keskellä kuvaa näkyvät kytkinten päätykannet ja niiden alla punertava potkuriakseli.

Vaihteen sydämenmuotoinen pääty irroitettiin, jotta kytkinpakkoihin päästiin käsiksi. Tässä menikin suurin osa ajasta kun pähkäilimme moneen otteeseen jokaisen osan oikeaa irroitusjärjestystä, sillä tilaa kotelon irroitukselle on hyvin niukasti potkuriakselin laipan ja vaihteen välissä. Olimme myös viritelleet taljan siltä varalta, että kansi painaisi reilusti, mutta se nousikin helposti käsivoimin. Tämän jälkeen varsinaiset kytkinpakat sai nosteltua ilman lisäirroittelua pois.

Tässä vaiheessa ongelman aiheuttaja alkoi hiljalleen valjeta. Yllä vasemmalla on paapuurin puoleinen akseli, oikealla styyrpuurin puoleinen. Edellä tulikin todettua, paapuurin puoleinen kytkin hoitaa tällä hetkellä eteenpäin-vaihteen virkaa. Kuten kuvasta näkyy, akselin rihlat ovat todella kuluneet, ei ihme että kytkin ei palaudu kokonaan irti vaan osa kytkinlevyistä jää laahaamaan kun ne jäävät jumiin rihlojen uriin. Akselissa sekä kytkimessä näkyy myös, että vaihde on käynyt melko lämpimänä, mitä luultavimmin johtuen juuri kytkimen laahaamisesta vapaa- ja taaksepäin-vaihteilla käytettäessä.

Seuraavaksi huomenna puhelu Finnparts Oy:lle, josta ystävällisesti aiemmin lupailtiin varaosia sekä tietämystä tälle vaihteelle. Luultavasti seuraavaksi edessä on vetolevyn irroitus moottorista ja koko vaihteiston "yläkerran" purku, jotta vetoakseleihin pääsee käsiksi. Myös sopivien hydrauliletkujen metsästys on aloitettava. Eli jatkoa seuraa varmasti.